Huren

Een woning huren hier moet je opletten!

Alle huurwoningen die op HoReSa zijn geplaatst, worden aangeboden door makelaars of particuliere verhuurders.

Als je met een particuliere verhuurder te maken hebt, wees dan altijd extra alert op eventuele fraude. De meeste aanbieders hebben de juiste bedoelingen en HoReSa probeert het huuraanbod ook zo goed mogelijk te screenen. Maar helaas kan het voorkomen dat een individu misbruik maakt van jouw vertrouwen.

Hoe herken ik een eventuele oplichter?

Ten eerste hou de volgende regel in acht:

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit het vaak ook te mooi om waar te zijn!

Wordt er een mooie huurwoning aangeboden in een heel populaire plaats tegen een lage huur, wees dan altijd extra alert. Oplichters bieden vaak woningen aan in populaire steden waarvan zij weten dat de vraag naar woningen groot is.

Maak daarnaast nooit zomaar geld over naar een verhuurder voordat je de woning hebt bezichtigd en er een huurcontract is getekend door beide partijen. Natuurlijk is niet iedere verhuurder die om een borg vraagt onbetrouwbaar. Oplichters willen echter graag zo snel mogelijk geld van jou zien, nog voordat je de woning of de verhuurder in het echt hebt gezien.

Ook sturen oplichters vaak een kopie van identiteitsbewijs (identiteitsfraude) welke niet van hun is maar van een niets vermoedend ander persoon. Soms zelfs de eigenaar van een woning die zij jou proberen aan te bieden. Zo lijkt het net of je echt met rechtsgeldige eigenaar te maken hebt, maar in werkelijkheid heb je contact met een fraudeur.

Omdat oplichters graag anoniem willen blijven, verloopt het contact vaak alleen via e-mail of telefoon. Wil je bij een woning komen kijken, dan zeggen ze vaak dat dat niet mogelijk is. De verhuurder verblijft dan zogenaamd in het buitenland of is te druk om af te spreken voor een bezichtiging.

Wat kun je doen om de kansen op fraude zo klein mogelijk te houden?

Om ervoor te zorgen dat jij niet in de val van een oplichter trapt, zijn er een aantal checks waar je aan moet houden voordat je in zee gaat met een verhuurder.

Vermoed je verhuurfraude op HoReSa? Meld dit dan hier direct aan ons en ga verder niet in zee met de verhuurder.

Met trots presenteren wij

HoReSa
‘’Home Rent Sale’’

Na maanden van voorbereiden, lanceren wij ons vastgoed platform. Fris en overzichtelijk met nuttige informatie die op ieder gangbaar apparaat goed te bekijken is. Via dit platform hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn!

We blijven doorontwikkelen. Een platform is natuurlijk nooit af. De komende tijd zullen we steeds weer nieuwe informatie plaatsen. Bezoek onze platform dus regelmatig om op de hoogte te blijven!

Heeft u nog tips of opmerkingen?

Uiteraard horen we graag wat u van onze nieuwe platform vindt. Mist u nog informatie of heeft u nog tips voor ons? Laat het ons dan weten via Klantenservice@horesa.nl